Vatten funkar bäst

Nu har jag tvättat håret med bara vatten så pass länge att jag har glömt bort när jag ens startade. Det är iaf det bästa jag har gjort. Kamma kamma och åter kamma med BBB är svaret på att få håret att se fint ut, iaf för mig. Jag tvättade för två dagar sedan med YES diskmedel, jag vet, IGEN!! Nu är jag less och jag hoppas verkligen att jag inte behöver göra det igen. Anledningen nu var för att jag provade tvätta med tvål. Det är en arabisk tvål som heter Almishkat och innehåller olivolja. Den gjorde att håret blev mycket fylligt och fluffigt men när man drog fingrarna genom håret så blev det direkt tjorvar och en fet och då menar jag FET beläggning fastnade hela tiden på stråna hur mkt vatten jag än hede dit, kallt, varmt, lye det spelade ingen roll. Så då vart det bara YES o sen använda den tvålen till kroppen istället.
Nu är jag tillbaka med att bara tvätta med vatten och det funkar faktiskt bäst. Dock så är det jobbigt att tvätta kammen varje dag typ för att den blir så vit som också nu är svårare att få bort, tror det finns kvar från tvålen i håret.... Sen är det som att i träkammen så fastnar det mer klet också. Det ser seriöst ut som vax!
Mitt hår har blivit så lockigt längst in, ingenting på stråna ovanpå utan bara under övre lagret. Blir spännande att se senare när det växer ut mer. Håret har ju vuxit som ogräs och jag kan gott säga att det vuxit mer än 10 cm sedan september.
Hur många dagar väntar jag innan jag tvättar håret då? Ja... det blir väl en sådär 3 dagar men ibland kan det bli betydligt längre som exempelvis på helgerna. Jag skulle kanske testa att tvätta varje kväll o se hur det håller sig så men jag har inte orkat göra det eftersom det tar dryga två timmar tills det torkar helt.
Fortfarande så är det kletigast och stripigast längst back på huvudet och det är nog där som hårbotten kanske inte riktigt vant sig än? Vem vet?

Inte nog med håret och hårbotten som slutat klia så har även min acne blivit bättre. Nu är jag inte lika mycket fettig och kletig i ansiktet och finnarna syns då inte lika ofta. Det kommer fortfarande nån stor böld som kommer o direkt då den försvinner så kommer det en ny tillbaka vilket jag blivit så jädra irriterad på! Bero om det är sommaren och solen framför allt som gör att ansiktet blivit bättre... så kanske är det bara därför, men själva ansiktet känns bättre med bara vatten där också. Däremot så har acne på ryggen och nacken kommit igång igen och det gillas inte nu när man ska ha axelband o bikini...
Water only wash | | Kommentera |
Upp